ABN AMRO Amstelveen

Afbouw en inrichting casco ruimte tot ABN AMRO retailkantoor 3.0

Over het project

Projectomschrijving

Het bestaande Congrescentrum aan het Sandbergplein in Stadshart Amsteveen is omgebouwd tot casco winkel- en kantoorlocatie.
ABN AMRO is huurder van de nieuwe cascoruimte naast het Cobra Museum. Koppes Bouwkunde heeft het project van ontwerp t.m. de oplevering uitgewerkt en begeleid tot een fraai eindresultaat van het eerste ABN AMRO 3.0-kantoor in Nederland.

In de afbouw en inrichting is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen. Zo loopt men het kantoor bijvoorbeeld binnen over een vloermat van tuftdoek, gemaakt van lege PET-flessen en gerecyclede garen van o.a. Urker visnetten en zijn de wandpanelen gemaakt van oude pallets uit heel Europa. De isolatie die is toegepast in de metalstud scheidingswanden bestaat voor 100% uit gerecycled, Nederlands papierafval. De vloer van de workshopruimte lag eerder in gymzaal. De vrijhangende plafondeilanden zijn bekleed met naaldvilt van 40% Herdwick wool en 60% wol van Texel. Meubilair is demontabel gemaakt, en een deel van het meubilair bestaat uit hergestoffeerd meubilair uit de bestaande voorraad. Het toegepaste hout is duurzaam geproduceerd afkomstig uit productiebossen in Europa. Ook is essenhout uit het Amsterdamse bos gebruikt voor tafels en Europees lariks voor de lattenplafonds.

Rol Koppes Bouwkunde

- Voorlopig en Definitief Ontwerp 3D-BIM
- Interieurontwerp en ontwerp vast meubilair 3D-BIM
- Technisch Ontwerp 3D-BIM
- Aanvraag omgevingsvergunning
- Impressies 3-BIM middels Enscape
- Begeleiding prijsvorming / Request for Proposal (RFP)
- Uitvoeringsgereed Ontwerp 3D-BIM
- Bouwmanagement en oplevering
- Rapport circulariteit (voorstellen circulaire materialen en rapportage)
- Begeleiding BREEAM-certificering (BREEAM-NL-In Use Very Good)
- Materiaalpaspoort Madaster vanuit BIM-model

Projectomvang

De afbouw en inrichting van het retail kantoor beslaat totaal 741 m² (begane grond 306 m², eerste verdieping 435 m²).

  • Opdracht: Afbouw en inrichting casco ruimte tot ABN AMRO retailkantoor 3.0
  • Opdrachtgever: ABN AMRO Regie FMS
  • Aannemer: ISSOS uit Aalsmeer
  • Locatie: Sandbergplein 24a Amstelveen
  • Architect: Koppes Bouwkunde, architect ir. Rob Bos
  • Realisatie/uitvoering: Oktober 2017 – januari 2018
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -