De Kompaskerk is gebouwd in 1937 en is daarmee één van de oudste gebouwen van de Wieringermeerpolder. Het gebouw werd in 2019 buiten gebruik gesteld, toen de Nederlands Hervormde gemeente samenging met de Gereformeerde Kerk. Tot 2019 werd het gebouw verhuurd aan de Nederlands Gereformeerde Kerk en kreeg het de naam "Het Kompas". In 2022 is deze bijzondere plek getransformeerd tot een project met 15 stijlvolle huurappartementen.
In de kerk zijn 7 appartementen gerealiseerd en in de voormalige consistorie bevindt zich de centrale hal van het gehele plan. De appartementen zijn als een houten inbouwdoos in de kerk gerealiseerd en hebben we in de stijl van het kerkgebouw tussen de penanten grote getoogde puien uitgezaagd. Daglicht voor de zolderappartementen zijn middels dakramen en patio’s in het dakvlak gemaakt. Zo blijft de hoofdvorm van het kerkschip afleesbaar.
Achter de kerk hebben we een achttal appartementen in een moderne nieuwbouw gerealiseerd. In materiaal en vorm contrasterend met de kerk. De archetypische vorm is bekleed met een duurzame bekleding bestaande uit een mix van verschillende soorten leisteen. Door de verschillende texturen en kleur geeft dit bij elk lichtinval een andere verschijning.
De nieuwbouw is met het oog op circulariteit en hergebruik geheel uit geprefabriceerde houten elementen opgebouwd, die door Houtbouw ‘t Zand zijn geleverd.
Verder word voor de terreininrichting het grind van de oude parkeerplaats hergebruikt en krijgen de appartementen een 82% Circulaire keuken van Chainable op basis van het Kitchen-as-a-Service model.
Medio oktober 2022 hebben de eerste enthousiaste bewoners de levensloopbestendige appartementen in gebruik genomen